Adatkezelés

Fontosnak tartjuk látogatóink, vásárlóink adatainak biztonságát. A rendelkezésünkre bocsátott adatokat bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük. Az adatokat kizárólag a weboldal működésének időtartama alatt tároljuk, azok biztonságáról gondoskodunk.

Vásárlóinktól adatokat gyűjtünk a shopban történő vásárlási folyamat során.

Mit gyűjtünk és tárolunk?

Ha meglátogatod az oldalunkat, a következőket fogjuk nyomon követni:

Megtekintett termékek: ezt arra használjuk, hogy megjelenítsük a nemrég megtekintett termékeket.
Földrajzi hely, IP cím és böngésző fajta: ezen adatokat arra használjuk, hogy megbecsüljük az adókat és a szállítást
Szállítási cím: ennek még az ajánlatkérés előtt kérjük kitöltését, annak érdekében, például, hogy megbecsülhessük a szállítás díját vagy időtartamát és ezen adatokkal együtt küldhessük el ajánlatunkat.

Sütiket használunk, hogy megőrizzük a kosár tartalmát, amíg az oldalunkon böngészel.

Vásárláskor megkérjük vásárlóinkat, hogy a következő adatokat szolgáltassa: Név, számlázási cím, szállítási cím, email cím, telefonszám, kreditkártya/fizetési adatok és választható fiókadatok, mint felhasználónév és jelszó. A következő célokra használjuk fel ezeket az adatokat:

Információ küldése a vásárlói fiókról és rendelésről
Válaszadás a vásárló kérésére, a visszatérítést és a panaszt is beleértve
Fizetések lebonyolítása és a csalások megakadályozása
Fiók beállítása a webáruházhoz
Minden jogi kötelezettségünknek eleget tesz (pl. adók számítása)
Üzletünk ajánlatainak fejlesztése
Kívánságra marketing üzeneteket küldünk

Amennyiben fiók kerül létrehozásra, tároljuk a nevet, címet, e-mail címet, telefonszámot, amelyeket arra használunk, hogy jövőbeni rendelések esetén a pénztár oldalon automatikusan megjelenítsük azokat.

Általánosságban addig tároljuk az adatokat, amennyi ideig azokra szükségünk van azokból a célokból kifolyólag, amiért gyűjtjük ezeket, amennyiben törvényileg nem kötelező tovább tárolni. Például, a rendelési információkat 5 évig őrizzük számlázási és könyvelési célból. Ez magában foglalja a nevet, e-mail címet, számlázási és szállítási címet.

A felhasználók hozzászólásait és értékeléseit is megőrizzük.

Ki fér hozzá adatokhoz a csapaton belül

Csapatunk tagjai hozzáférnek a vásárlók által megadott információhoz. Például az adminisztrátorok hozzáférnek az alábbiakhoz:

Rendelési információ, például vásárolt termék, a vásárlás ideje, szállítási cím és
Vásárlói információ, például név, e-mail cím, számlázási és szállítási információ.

Csapatunk tagjai hozzáférnek ehhez az információhoz, hogy segítsenek a rendelések teljesítésében, a visszatérítések feldolgozásában és ügyfélszolgálati segítséget nyújtsanak.

Amit másokkal megosztunk

A vásárlói megrendelések és szolgáltatásaink teljesítése érdeklében harmadik fél számára átadunk információkat. A megadott adatokhoz a további, harmadik félként megjelölt szolgáltató partnerek férhetnek:
– a honlap rendszergazdái (Szabó György EV. mint webmester és Tárhely.eu mint tárhely szolgáltató) mint a tárolt adatbázis kezelői
– a megrendelt termék kiszállítását végző partner (Fáma First Kft. 1194 Bp. Viola utca 38.) megismerheti a csomag kézbesítéséhez szükséges adatokat

Fizetési módok
Egyelőre csak előreutallással tudsz fizetni. Fizetésnél nem kell semmilyen bankadatot megadnod, a saját számládról történik az utalásod. 

Egyéb megjegyzések

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

A kapcsolatfelvételi űrlap adatait hat hónapig, az analitikai nyilvántartásokat egy évig, az ügyfélvásárlási nyilvántartásokat 5 évig őrizzük.

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Statisztikai adatok

A minimind.hu az oldal böngészésére vonatkozó statisztikai és technikai adatait a Google Analytics (http://www.google.com/analytics/) rögzíti, melyeket kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adjunk át a hatóságok részére.

Vonatkozó jogszabályok

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
226/2003. (XII. 13.) kormány rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosítókijelzés és hívásátirányítás szabályairól;
Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény.
A 2018. május 25-től életbe lépő GDPR (EU) törvény

Információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a minimind.hu webáruházat működtető egyéni vállalkozó birtokolja az oldalakon látható információkat. Az oldal tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos a minimind.hu oldalairól származó információk, cikkek engedély nélküli árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése! A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük. Abban az esetben, ha valaki a minimind.hu oldalt vagy annak tartalmát saját maga szeretné felhasználni, akkor ki kell kérnie a Minimind Hungary engedélyét.

A szolgáltató neve: Minimind Hungary Kft.
A szolgáltató székhelye: 1094 Budapest Ferenc tér 2-3. fsz./I
Adószám 27941986-2-42
Cégjegyzékszám 01-09-358210
A szolgáltató e-mail címe: info@minimind.hu
A szolgáltató telefonszáma: +36307579905